Kathrine Lilleør afholder collageforedrag

Kathrine Lilleør

Kathrine Lilleør holder som udgangspunkt aldrig det samme foredrag, men holder såkaldte collageforedrag, hvor hun stykker forskellige emner samme a ca. 10. min varighed. Karthirne Lilleør har ofte flere muligheder i hovedet, som hun vælger undervejs, alt efter folks reaktioner.

Kloge, kontante og kærlige collageforedrag

Titler på Kathirne Lilleør´s collageforedrag:Sådan er det for mig

Et collageforedrag om kønnenes forskellighed, tilgivelse og en havfrueTro mod tro

Et collageforedrag om danskhed, bukaer og en grim ællingKvinde, hvorfor græder du

Et collageforedrag om mænd og kvinder, mødre og døtre, fædre og sønnerPersonlig ledelse

Et collageforedrag om etik, selvforståelse og værdibaseret ledelse.

Mest efterspurgt dette forår er foredrag, der tager udgangspunkt i den selvbiografiske bestseller “Kvinde, hvorfor græder du”, fra efteråret 2010 og solgt i 25.000 eksemplarer. Kathrine Lilleør blander sine egne livsfortællinger, med sine forældres og sognebørn og sammensætter collageforedrag, med undertitler som “kønnenes forskellighed, tilgivelse, kærlighed, våbenhuse og rejsningens kunst”.

Som tidligere medlem af Det Etiske Råd holder Lilleør en del foredrag om etik og ledelse for erhvervsledere, offentlige ledere og i sundhedsvæsenet. Den svære samtale, værdibaseret og personlig ledelse har i flere år haft hendes særlige opmærksomhed. Foredragene rummer ofte sidekig til Søren Kierkegaards forfatterskab, især hvad angår mulighedens kunst og den enkeltes selvforståelse. Til efteråret 2011 udkommer Lilleør med en portræt bog af en af tidens store erhvervsmænd.

Tilbage i 2005 forsvarede Kathrine Lilleør sin afhandling om H.C. Andersens Eventyr og Historier. Eventyrenes livskloge bud på, hvad det vil sige at være menneske, har hun hele sit voksne liv formidlet i utallige forsamlinger, så indlevende, at der bliver grint og grædt. I 2005 fortalte hun således “Den lille Havfrue” i Anne Wivels H.C. Andersen-film “En gal, en digter og en poet”, så Johannes Møllehave måtte lade tårerne trille.

Under Muhammedkrisen stod Naser Khader og Kathrine Lilleør et par gange om ugen og holdt foredrag om deres fælles bestseller “Tro mod Tro”. Lilleør har i en årrække haft sin egen klumme og blog på Berlingske Tidende, og har i flere år været en af landets mest markante meningsdannere.

Som tidligere formand for Grundskolerådet, udvalget for nye fagmål i faget kristendom samt udvalget til orden og gode tone i Folkeskolen samt medlem af EVAs bestyrelse har Lilleør i en årrække fulgt folkeskolens udvikling tæt, og har holdt en lang række foredrag for skolefolk og skolens ledere.

Fortælling og musik. I samabejde med Holmens organist Jakob Lorentzen, Holmens Kantori og operasangeren Jens-Christian Wandt har hun udviklet en række programmer, hvor sang og fortælling veksler. Temaerne spænder lige fra det moderne menneske, Lykke-Per, kærlighed og forførelse.